Verloskundigenpraktijk in Pendrecht

Verloskundigenpraktijk Pendrecht

Bij verloskundigenpraktijk in Pendrecht kun je terecht als je hebt ontdekt dat je zwanger bent. Zodra je dat weet is het namelijk van belang om zo snel mogelijk een verloskundigenpraktijk op te zoeken. Bij een verloskundigenpraktijk staan de medewerkers altijd voor je klaar, zowel in de periode dat je zwanger bent als in de periode nadat je bent bevallen. Kortgezegd focust een verloskundigenpraktijk zich op drie elementen, te weten: zwangerschapscontroles, zwangerschapsklachten en de bevalling zelf. Hieronder wordt daar verder op ingegaan.

Zwangerschapscontroles bij een verloskundigenpraktijk

In de periode dat je zwanger bent zul je regelmatig op controle gaan om de voortgang te monitoren. Dit worden ook wel zwangerschapscontroles genoemd. Door de medewerkers van een verloskundigenpraktijk wordt bekeken of de zwangerschap zich volgens de richtlijnen ontwikkelt. Daarbij worden er dus echo’s gemaakt om te bekijken hoe je kindje zich ontwikkelt. Je kunt ook bij de medewerkers terecht als je hulp wilt of informatie wilt ontvangen. Het is dus ook hun rol om jou te adviseren over het verloop van je zwangerschap. Tijdens een afspraak kun je er ook voor kiezen om iemand mee te vragen. Dit is over het algemeen geen probleem.

Zwangerschapsklachten en de bevalling zelf

Zodra je zwangerschapsklachten ervaart of andere klachten hebt, kan het goed zijn om voor de zekerheid contact op te nemen met de verloskundigenpraktijk waarbij je onder behandeling bent. De medewerkers staan altijd tot je beschikking. Vaak kun je ze even opbellen maar het is ook geen probleem als ze even bij je thuis moeten langskomen. Zodra de klachten ernstig zijn zul je worden doorverwezen naar een medisch specialist.

Ook bij de bevalling zelf is de verloskundigenpraktijk natuurlijk betrokken. Als er verder geen medische indicaties zijn mag je zelf bepalen op welke plek je wilt bevallen. Veel mensen geven de voorkeur aan thuis bevallen. Als je je zelf er prettiger bij voelt, mag je ook in het ziekenhuis bevallen. Door een geboorteplan op te stellen krijg je zelf een beter idee van hoe de bevalling eruit zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *