Tips voor stralend en gezond haar

kapsalon zaandam

Mooie, gezonde en stralende lokken: wie wil dat nou niet? Maar er is zoveel informatie te vinden wat betreft de verzorging van je kapsel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want welke van de honderd verkrijgbare shampoos werken er nou écht? En in hoeverre tast het gebruik van een föhn of krultang je mooie lokken aan? Onderstaande tips kunnen je helpen bij het verzorgen van je kapsel, zodat gespleten haarpunten kunnen worden voorkomen en je haar zijn natuurlijke gezonde gloed behoudt. Zo blijft je haar niet alleen glanzend aan de buitenkant, maar ook sterk en gezond van binnen.

Tips bij het douchen

De meeste mensen wassen hun haar met enige regelmaat, maar het is écht niet nodig om vaker dan twee maal per week je haar te wassen met shampoo. Hoe vaker je je lokken wast, hoe minder natuurlijke oliën je haar aanmaakt. Het gevolg is dat je haar er doffer uitziet. Om dit te voorkomen limiteer je het gebruik van shampoo, en spoel je je haar af met koud water. Het spoelen met koud water zorgt er niet alleen voor dat het haar sneller groeit, maar ook dat het er zachter uitziet. Wacht na het douchen tot je haar luchtdroog is, voor je het gaat borstelen en gebruik de föhn niet te veel.

Ga regelmatig naar de kapper

Wanneer je haar groeit, verzwakt het ook, vooral bij de punten. Want de punten zijn immers het oudste deel van het haar. Bezoek daarom minimaal eens per tien weken de kapsalon in Zaandam. Door het regelmatig laten bijknippen van je lokken, zorg je ervoor dat de gespleten haarpunten niet verder naar boven kunnen splijten. Het eenmaal gespleten haar is namelijk niet meer te herstellen. Door de gespleten haarpunten op tijd te verwijderen, kun je verdere schade voorkomen. Daarnaast kan de kapper je ook verder adviseren op het gebied van haarverzorging. Denk bijvoorbeeld aan het aanbevelen van verzorgingsproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *