Nebu survey als datacollectie tool

nebu survey

Nebu survey is bruikbaar voor het verzamelen van data.  Weet je hoe een enquête wordt aangeboden aan de doelgroep tijdens het uitvoeren van een marktonderzoek? Er wordt in de meeste gevallen een survey ontworpen waar veel mensen niet op reageren. Waarom mensen niet mee willen doen blijft altijd een groot vraagteken. Vaak ligt de reden in het feit dat het meedoen aan de survey teveel moeite kost. Ook kan het zo zijn dat er niet een beloning in het verschiet ligt voor het meedoen aan de survey.

Surveys worden gebruikt in de wetenschap en de kunst

Vaak vinden mensen het wel leuk om wat te vertellen over de producten en services die ze gebruiken. Alleen surveys kunnen op een gegeven moment zo vervelen dat ze besluiten om niet meer te doen. Het maakt niet uit wat soort survey je gebruikt, het is hoe dan ook onderdeel van het werken in de wetenschap of de kunst. Je moet goed nadenken over de woorden die je gebruikt. Elke combinatie die je maakt kan weer een andere interpretatie geven. Hoe de vragen zijn geformuleerd is dus erg belangrijk om over na te denken. Als je hierin een fout maakt, kunnen de resultaten een vervormd beeld geven van de realiteit. Dit doet dan erg onder voor de kwaliteit van het onderzoek.

Nebu survey als middel om data te verzamelen

De Nebu survey heeft net een andere insteek dan andere traditionele vormen van surveys. Het is namelijk een survey die altijd beschikbaar is en waarbij de hulp van de interviewer niet nodig is. De respondent kan de vragen namelijk gemakkelijk beantwoorden via een wifiverbinding. In de Nebu surve is ook gebruik gemaakt van gamification. Er wordt dus gebruik gemaakt van spel om de respondenten te betrekken. Hierdoor heb je minder kans dat respondenten afhaken als je een lange en saaie vragenlijst voorschotelt. Het is dus niet makkelijk om een aantrekkelijke survey te maken. Deze moet namelijk boeiend en aantrekkelijk worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *