Coach voor een leerkracht

coach leerkracht

Een coach voor een leerkracht zorgt ervoor dat de leerkracht zijn of haar werkzaamheden zo goed mogelijk kan uitvoeren. Als leerkracht heb je natuurlijk passie voor het werk dat je doet maar soms kan het ineens niet meer zo vanzelf gaan. Misschien lukt het niet meer om goede resultaten te behalen of maak je je veel zorgen. Een coach voor een leerkracht kan er voor zorgen dat de leerkracht weer vol passie en energie zijn werk kan doen. In zo’n traject is het doel om de juiste balans terug te vinden. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een holistische manier. Werk en privé komen dus allebei aan bod.

Wat haal je uit het coaching traject

Een coach voor een leerkracht zorgt ervoor dat de leerkracht zelf centraal staat. Daarbij wordt er op onderzoek uitgegaan naar wat de sterke punten van de leerkracht zijn. De focus ligt het op het duurzaam inzetbaar zijn in combinatie met plezier halen uit je werk. Verder kan een coach voor een leerkracht ondersteunen bij doorgroeimogelijkheden in het onderwijs. Het startpunt is daarbij altijd je eigen ambities. Hierdoor wordt jouw loopbaan op een manier vormgegeven die echt bij jou past. Daardoor kun je van grote betekenis zijn voor de organisatie waar je werkt.

Coaching trajecten in het onderwijs

Coaching in het onderwijs kan er voor zorgen dat je als team het verschil kunt maken. Op die manier kan iedereen zijn talenten op de juiste manier benutten. Soms lukt het als schoolleider niet om je volledig in te zetten voor een bepaalde medewerker. Je zou hem eigenlijk wel wat hulp en handvatten willen toereiken. Door een coach voor een leerkracht in te zetten kan deze hem/haar ondersteunen. Hierdoor kan deze coach jouw medewerker optimaal ondersteunen en kan deze weer volop tot bloei komen. In het traject worden er verschillende werkvormen gebruikt waarbij je werknemer meer inzicht krijgt in zichzelf. Hierdoor wordt helder hoe je medewerker zijn of haar potentieel kan inzetten in de school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *