3D animaties

3D animaties

Aan het begin van deze eeuw klonk het nog als toekomstmuziek, maar inmiddels kunnen we er niet meer omheen: 3D animaties. Hoewel je je er misschien niet bewust van bent, zijn ze overal. Niet alleen in de bioscoopfilms die je met zo’n kek brilletje op bekijkt, ook in reclames, informatieve filmpjes, op billboards en in lesmaterialen op scholen. En laten we vooral games niet vergeten, het medium waarbinnen de techniek van de 3D animaties geperfectioneerd is. Vooral in avonturenspellen met grote werelden die zelf kan verkennen is de kwaliteit van de animaties hoog.

Effectieve marketing

Het is dan ook logisch dat veel ondernemers en bedrijven in hun marketingplannen ook kijken naar de toepassing van 3D animaties. Er zijn veel verschillende manieren waarop je die animaties in kan zetten, voor allerhande verschillende producten en om verschillende boodschappen over te brengen. Dat geldt natuurlijk overigens voor heel veel marketingmiddelen, maar 3D biedt je wel een hoop andere invalshoeken. En nieuwe invalshoeken werken goed. Je houdt er opnieuw de aandacht van een hoop mensen mee vast, en misschien bereik je zelfs een nieuwe doelgroep

Ga op zoek naar een expert

Heb je ook interesse in meer 3D animaties in je campagnes of billboardmarketing? Ga dan op zoek naar een vakvrouw of vakman, die veel verstand heeft van animaties en vaardig is in de 3D techniek. Hoewel de techniek vergevorderd is en er steeds meer tools en programmaatjes voor zijn, is het voor een leek nog steeds onbegrijpelijk materiaal. Je moet voldoende voorkennis hebben en handig zijn, en niet iedereen heeft er zomaar talent voor. Sommige klussen kan je zelf, en sommige kun je beter uitbesteden. Dat is geen zonde van het geld, want bespaart er een hoop tijd, stress en gedoe mee. De energie die je overhoudt kun je vervolgens weer in andere dingen steken. Bijvoorbeeld in het plannen van de strategie voor de marketing, als de animatie er eenmaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *