Het geheim van mooi en gezond haar

Dames kapper Utrecht

We willen allemaal mooie, gezonde en stralende lokken. We weten immers allemaal hoe vervelend een bad hair day kan zijn. Maar het goed verzorgen van je haar én je hoofdhuis kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Denk alleen al aan de honderden verschillende shampoos die er verkrijgbaar zijn: welke shampoo is dan de beste? En in hoeverre tast het gebruik van een haarspray of een krultang je mooie lokken aan? Onderstaande tips kunnen je helpen bij het verzorgen van je kapsel, want de kleinste veranderingen kunnen al een écht verschil maken.

Tips bij nat haar

Veel mensen wassen iedere dag hun haar met shampoo en conditioner, maar wist je dat het helemaal niet goed is voor je lokken om iedere dag shampoo te gebruiken. Shampoo bevat namelijk ingrediënten die je haar uitdrogen. Limiteer het gebruik van shampoo daarom tot maximaal drie keer per week. Pas daarnaast ook op met het borstelen van nat haar. Je kunt gespleten haarpunten gemakkelijk vermijden door te wachten tot je haar luchtdroog is.

Ga regelmatig naar de kapper

Bezoek minimaal één keer per tien weken de kapsalon. Door het regelmatig laten bijknippen van je lokken, kun je ervoor zorgen dat gespleten haarpunten niet verder naar boven toe kunnen splijten. Haar dat eenmaal gespleten is valt namelijk niet meer te herstellen. Door de gespleten haarpunten op tijd te verwijderen, kun je dode haarpunten vermijden. Zo blijft je kapsel niet alleen gezond maar groeit het ook sneller. Daarnaast kan de dames kapper in Utrecht je ook verder adviseren wat betreft de overige verzorging van je haar. Denk bijvoorbeeld aan het aanbevelen van olies of haarmaskers.

Eet gezond

De gezondheid van je lokken begint met de gezondheid van je hoofdhuid. Om ervoor te zorgen dat zowel je hoofdhuid als je haar voldoende gevoed worden, kies je voor voeding met voldoende gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Vitamines A, B, en E zijn goed voor je hoofdhuid. Hetzelfde geldt voor Ijzer, Omega-3 en Zink. En vergeet ook vooral niet om voldoende water te blijven drinken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *