De tandarts

Angsttandarts Rotterdam

We weten het allemaal, je moet één á twee keer in een jaar voor controle naar de tandarts. De tandarts controleert of je je tanden el goed poetst, kijkt of er een gaatje is ontstaan, verwijdert de tandplak en soms worden je tanden weer mooi gepolijst. Als je een gaatje in je tand of kies hebt zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden om deze te laten vullen. De meeste mensen ondergaan de tandartsbehandeling rustig. Niemand vindt het echt leuk, maar het is maar even vervelend. En als er echt een gaatje gevuld moet worden, of een kies getrokken, dan wordt er een verdoving gezet, zodat je helemaal niets meer voelt van de pijn.

Angsttandarts

Maar er is ook een percentage mensen die absoluut niet naar de tandarts willen, en hier ook echt angst voor hebben. Zodra ze in de stoel liggen en ze zien de attributen dan breekt het zweet ze uit en willen ze het liefst weglopen. Deze mensen kunnen een afspraak maken bij een angsttandarts, zoals de angsttandarts in Rotterdam. Deze tandarts stelt je gerust, neemt de tijd voor de behandeling of controle en legt uit wat hij allemaal gaat doen. Hij vraagt of het goed is wat hij gaat doen en vraagt of je er al aan toe bent. Als je tijdens de behandeling even rust wilt, zal de tandarts weer even stoppen zodat jij even tot rust kunt komen. Zo zal jij je angst voor de tandarts langzaam overwinnen.

Verschil tandarts en mondhygiëniste

 

De mondhygiëniste richt zich vooral op de verzorging van de mond en de tanden. Tijdens het bezoek krijg je advies over het schoonhouden en de tandplak zal verwijderd worden. De tandarts kijkt wat er mis is met je tanden. Zit er een gaatje, heb je een kroon of een implantaat nodig. Een tandarts maakt regelmatig foto’s om te zien of alle tanden en kiezen nog gezond zijn. Kortom een bezoek aan de tandarts en de mondhygiëniste is de perfecte combinatie voor een stralende glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *