Videoproductie

Videoproductie

Hoewel het ooit beter ging met de economie dan op dit moment, houdt dat veel nieuwe jonge ondernemers niet tegen om van start te gaan met originele ideeën en ambitieuze plannen. In de huidige situatie is het wel van belang om jezelf goed te presenteren. Om je eigen bedrijf of een leuk nieuw klein initiatief in de markt kun je verschillende dingen doen. In ieder geval moet je marketing op orde zijn. Dat kan allerlei verschillende vormen aannemen: voor sommige branches is een nieuwsbrief genoeg, anderen doen het met posters in de buurt en weer anderen posten wervende video’s op Instagram en Facebook. Voor dat laatste moet je wel verstand hebben van videoproductie, want met een simpel filmpje dat je met je telefoon hebt opgenomen kom je er niet.

Geen held met tech? Geen probleem

Niet iedereen heeft kaas gegeten van videoproductie. En dat is niet erg, want iedereen werkt in zijn eigen sector en je hebt het lang niet elke dag nodig in je dagelijkse bezigheden. Maar bij het opstellen van een marketingplan komt het produceren van video vroeg of laat vast toch een keer om de hoek kijken. Gelukkig zijn er veel professionals die wél kaas hebben gegeten van videoproductie, en waarbij je marketingplan in goede handen is.

Alle soorten en maten

Het concept ‘video’ is natuurlijk niet eenduidig. Hebben we het over een kort filmpje van een halve minuut of misschien zelfs maar een paar seconden, of wil je een documentaire-achtige verslaglegging? Of misschien is de lengte van een trailer voor jou juist precies lang genoeg, zo’n twee en een halve minuut. Voor iedere soort video pak je de videoproductie anders aan. In een kort filmpje moet de boodschap snel en duidelijk overkomen, en is er bijvoorbeeld weinig tijd voor sfeerbeelden. Dat laatste is in een documentaire wel anders. Die balans elke keer weer net even anders, en dat is natuurlijk ook naar smaak en voorkeur aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *