Slissen afleren, hoe doe je dat?

Slissen afleren

Wanneer je veel slist, kan dat vervelend voor je zijn. Als je er veel last van hebt in jouw dagelijks leven, is het een idee om slissen af te leren. Slissen afleren is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk. Zelf slissen afleren is extra moeilijk, dus daar kun je misschien wel wat hulp bij gebruiken.

Slissen kan voor onzekerheid zorgen

Slissen is iets wat veel voorkomt onder de mensen. Wanneer je slist, weet dan dat je niet de enige bent. Slissen op zich zelf is eigenlijk helemaal niet erg. Vaak voelen mensen zich hierdoor onzeker. Wanneer je je onzeker voelt, is het wel erg. Hierin heb je eigenlijk twee opties. Of je gaat leren om niet meer onzeker te zijn over je slissen, of je gaat slissen afleren.

Logopedische ondersteuning, hulp met slissen afleren

Wanneer je jou hierin herkent en je voelt je inderdaad onzeker. Kun je er voor kiezen om logopedische ondersteuning te krijgen. Bij logopedische ondersteuning wordt je geholpen om slissen af te leren. Je spreekt dan met iemand die helemaal gespecialiseerd is in slissen afleren. Zij of hij gaat dan met jou kijken hoe je het slissen kan afleren.

Hoe kun je slissen afleren?

Doormiddel van verschillende soorten oefeningen, gaat het jou lukken om slissen af te leren. Wel moet je weten, dat sommige mensen altijd nog een beetje slissen, maar niet zo erg dat het hun leven beïnvloed. Je hebt natuurlijk ook gevallen waarbij de slis helemaal weggaat. Slissen heeft vaak een aanwijsbare oorzaak. Het kan bijvoorbeeld zijn dat sommige spieren in de tong het niet helemaal optimaal doen, waardoor je sommige klanken niet kan uitspreken. Als oplossing hiervan moet je dus die spieren in jouw tong gaan trainen. De specialist van logopedische ondersteuning helpt jou bij de oefeningen die je hierbij kunnen helpen. Vaak werkt logopedische ondersteuning op die manier. Er wordt gekeken naar de oorzaak en vervolgens naar de oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *